Έχει πτυχίο από τη Σχολή Γεωπονίας, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 1995 έως το 1998 εργάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο της Nestle (NRC) στη Λωζάνη της Ελβετίας. Από το 2001 έως το 2012 ήταν Επιστημονικός και Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ από το 2019 έως το 2021 διετέλεσε Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας). Έχει συνεργαστεί για σχεδόν 10 χρόνια (2001-2012) ως εξωτερικός συνεργάτης με διάφορες ελληνικές εταιρείες τροφίμων. Για 10 χρόνια υπηρέτησε ως επιθεωρητής στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Από το 2022 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό επίπεδο θέματα σχετικά με τη μικροβιολογία (γενική μικροβιολογία, μικροβιολογία τροφίμων και μικροβιολογία οίνου), την επιστήμη και τεχνολογία των γαλακτοκομικών προϊόντων και τη νομοθεσία περί τροφίμων. Έχει διδακτική εμπειρία σε μεταπτυχιακά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) όσο και στο εξωτερικό (KU Leuven). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την τεχνολογία τροφίμων. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια με κριτές. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία επιστημονικών εκδοτικών οίκων του εξωτερικού και στη συγγραφή βιβλίου από ελληνικό εκδοτικό οίκο με τίτλο “Μικροβιολογία τροφίμων – Μεθοδολογία και αναλυτικές τεχνικές”.