Λαμπροπούλου Κυριακή, Λουγκοβόης Βλαδίμηρος, Κοντελές Σπυρίδων, Τσάκαλη Ευσταθία, Τσάκνης Ιωάννης
Β4. Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων – Πιστοποίηση και Διαπίστευση
Το αντικείμενο του μαθήματος «Συστήματα Ασφάλειας Τροφίμων – Πιστοποίηση και Διαπίστευση» είναι η εισαγωγή, η εξοικείωση και η εμβάθυνση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών στην ανάπτυξη και διαχείριση Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας (ΣΔΑΤ) και της Ποιότητας των τροφίμων καθώς και κατανόηση των εννοιών της διαπίστευσης και πιστοποίησης όπως και των κανόνων για την εφαρμογή τους. Αρχικά εισάγονται οι αρχές του HACCP και στην συνέχεια αναλύονται τα κύρια πρότυπα που υπάρχουν για την πιστοποίηση ΣΔΑΤ και Ποιότητας (συμπεριλαμβανομένης της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης). Επιπλέον δίνεται έμφαση σε επιμέρους κοινές απαιτήσεις των προτύπων και επίκαιρες τάσεις για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων ΣΔΑΤ. Σημαντικό στοιχείο είναι τα παραδείγματα εφαρμογής μέσω Μελετών Περίπτωσης.