Εξωτερικός Συνεργάτης
kyriaki.lampropoulou@themart.gr
Η Δρ. Κυριακή Λαμπροπούλου είναι Τεχνολόγος Τροφίμων με μεταπτυχιακό στην Tεχνολογία Tροφίμων και Διδακτορικό στην Τεχνολογία/Μικροβιολογία τροφίμων από το πανεπιστήμιο του Lincoln του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχει εργασθεί ως ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής ΄Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) συμμετέχοντας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα “Predictive modelling of fish and meat products”, “Improving the quality and safety of whole fish” and “Natural antimicrobials”.
Ως επαγγελματίας βρίσκεται στον χώρο των τροφίμων από το 1992. Τα τελευταία 25 χρόνια κατέχει τη θέση της διευθύντριας του τομέα Διασφάλισης Ποιότητας και Ελέγχων Λειτουργίας, σε μεγάλη εταιρία χονδρεμπορίου. Ασχολείται με την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, εσωτερικές επιθεωρήσεις, θέματα ανακύκλωσης, με τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση εργαστηριακών αναλύσεων, συμμετέχει στην ομάδα σχεδιασμού και δημιουργίας νέων καταστημάτων και τις εκπαίδευσης προσωπικού, ενώ έχει αναπτύξει πάνω από 700 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
Από το 1998 διδάσκει ως ακαδημαϊκός υπότροφος στο προπτυχιακό τμήμα της Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑΔΑ – πρώην ΤΕΙ Αθήνας και από το 2015 και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων» του ίδιου τμήματος.
Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός συνεργάτης σε ομάδες διαχείρισης κινδύνων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Είναι πιστοποιημένη επιθεωρήτρια συστημάτων ISO, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ, έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πολλών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μελετών ως επιβλέπουσα καθηγήτρια.