Λουγκοβόης Βλαδίμηρος

Ο Ομότιμος Καθηγητής Β.Π. Λουγκοβόης είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας (ΕΚΠΑ, 1979) και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Επιστήμη των Τροφίμων (University of Leeds, UK, 1982). Διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με διεθνή αναγνώριση. Έχει ενεργήσει ως επιστημονικά υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων και έργων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Βιομηχανία Τροφίμων για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει διατελέσει τακτικό μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τροφίμων του ΥΠΕΜ (Γενική Γραμματεία Κρατικών Προμηθειών) και της ολομέλειας του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων του ΕΦΕΤ. Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας, ο Ομότιμος Καθηγητής Β.Π. Λουγκοβόης υπηρέτησε σε σειρά θέσεων ευθύνης, συμβάλλοντας στην αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και στη διαμόρφωση της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας του Τμήματος, στην ανάπτυξη συνεργασιών με Ιδρύματα και Φορείς και στην εξωστρέφεια και εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημαϊκής Μονάδας. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά του κλάδου και άρθρα σε συνέδρια και συλλογικούς τόμους, εκπαιδευτικά εγχειρίδια μαθημάτων 1ου και 2ου κύκλου σπουδών, μεγάλο αριθμό τεχνικών εκθέσεων (έργα ΕΛΚΕ) και ένα επιστημονικό σύγγραμμα στο γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης και Τεχνολογίας Αλιευτικών Προϊόντων (Εκδόσεις Τζιόλα, 2023). Ο Ομότιμος Καθηγητής Β.Π. Λουγκοβόης είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Ινστιτούτου Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Η.Β. (IFST, UK), καθώς και της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Food Science and Technology (UK).