Ζουμπουλάκης Παναγιώτης, Κανέλλου Αναστασία, Γώγου Ελένη, Ζόγκζας Νικόλαος, Κοντελές Σπυρίδων, Λουγκοβόης Βλαδίμηρος, Γιαννακούρου Μαρία, Κρίτση Ευτυχία, Τερζίδης Μιχαήλ
Β3. Καινοτομία και Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων
Το μάθημα αυτό είναι δομημένο πάνω στη διαδραστική χρήση διαλέξεων, συζητήσεων, συνεργασιών, μελετών και παρουσιάσεων, με στόχο οι φοιτητές/τριες, χρησιμοποιώντας και εφαρμόζοντας τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει από τα υπόλοιπα μαθήματα του ΠΜΣ να εμβαθύνουν, με ολιστικό τρόπο, σε θέματα όπως: σχεδιασμό, μεθοδολογία και δημιουργία καινοτόμων τροφίμων και συσκευασιών, μάρκετινγκ τροφίμων και μεθοδολογία διάθεσης αυτών, μελέτη διατηρησιμότητας τροφίμων, μελέτη παραγωγής ασφαλών τροφίμων, οικονομικά βιώσιμων, ανακάλυψη καινοτόμων τρόπων ανάπτυξης του επιχειρησιακού κλάδου των τροφίμων, σχεδιασμός και ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων, διατροφική επισήμανση-ισχυρισμοί διατροφής και υγείας και νομοθεσία, σχεδιασμό βιομηχανιών τροφίμων, αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain, χρήση βιοαισθητήρων στη γραμμή παραγωγής στη βιομηχανία τροφίμων, κλπ.. Η εμβάθυνση αυτή θα υλοποιηθεί με την παρακολούθηση σχετικών διαλέξεων, αλλά και την ανάληψη μελέτης σχεδιασμού των βημάτων που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός τροφίμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία φοιτητών/τριών και καθηγητών/τριών και θα παρουσιαστεί με την ολοκλήρωση του μαθήματος.