Λουγκοβόης Βλαδίμηρος

Ο καθηγητής Β.Π. Λουγκοβόης είναι πτυχιούχος Χημείας (ΕΚΠΑ, 1979) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη των Τροφίμων (University of Leeds, UK, 1982). Διαθέτει περισσότερα από 35 χρόνια διδακτικής εμπειρίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΙ Αθήνας και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) στα γνωστικά αντικείμενα «Επιστήμη & Τεχνολογία Ιχθυηρών», «Χημεία Τροφίμων» και «Οργανοληπτική Αξιολόγηση Τροφίμων». Έχει διατελέσει ιδρυματικός υπεύθυνος, αναπληρωτής διευθυντής και μέλος συντονιστικών επιτροπών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, καθώς και συντονιστής/επιστημονικά υπεύθυνος σε εθνικά και χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. ερευνητικά προγράμματα και έργα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Βιομηχανία Τροφίμων για περισσότερα από 25 χρόνια. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 25 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά του κλάδου και 26 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια με σύστημα κριτών και πρακτικά/book of abstracts, ένα επιστημονικό σύγγραμμα (βιβλίο), 8 τεύχη εκπαιδευτικών εγχειριδίων για θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα πρώτου κύκλου σπουδών Επιστήμης/Τεχνολογίας Τροφίμων, ένα κεφάλαιο σε συλλογικό τόμο και μεγάλο αριθμό τεχνικών εκθέσεων στα πλαίσια έργων ΕΛΚΕ. Το δημοσιευμένο έργου του έχει τύχει ευρείας αναγνώρισης από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα (924 citations/Scopus, 1624 citations/Google Scholar). Ο καθηγητής Β.Π. Λουγκοβόης έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τροφίμων της Γενικής Γραμματείας Κρατικών Προμηθειών του ΥΠΕΜ (1987-1990) και μέλος της ολομέλειας του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων του ΕΦΕΤ (2006-09). Είναι μέλος του “Institute of Food Science and Technology” (IFST, UK) και της “Ένωσης Ελλήνων Χημικών” και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του “International Journal of Food Science and Technology” (UK). Κύριοι τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος: Επεξεργασίες συντήρησης, ποιότητα και ασφάλεια αλιευτικών προϊόντων