Πρωτονοταρίου Στυλιανή

qode interactive strata

Διδακτικό Προσωπικό (Εξωτερικοί Συνεργάτες)

Εξωτερικός Συνεργάτης

Η Δρ. Πρωτονοταρίου Στυλιανή είναι Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (2004-2009 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΓΠΑ). Το 2011 έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στον τομέα Μηχανικής Τροφίμων- Εφαρμογές Η/Υ στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων του ΠΜΣ Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου (ΓΠΑ). Το 2017 υποστήριξε επιτυχώς τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Ανάπτυξη διεργασιών άλεσης δημητριακών καρπών με χρήση πεπιεσμένου αέρα- Εφαρμογή και ποιοτική Αξιολόγηση σε προϊόντα αρτοποιίας» (ΓΠΑ). Έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΕΟΠΠΕΠ) και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ, 2020-2021) με θέμα «Αξιοποίηση Τοπικών ποικιλιών σίτου για την ανάπτυξη άρτου και ζυμαρικών υψηλής προστιθέμενης αξίας», ενώ το 2014 της χορηγήθηκε υποτροφία (ΙΚΥ) για μετεκπαίδευση στο Institute of Agrochemistry and Food Technology (IATA), Spain.
Το διδακτικό της έργο ξεκίνησε από το 2010 με τη συμμετοχή της στη διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων στο Εργαστήριο Μηχανικής, Επεξεργασίας και Συντήρησης Τροφίμων του ΓΠΑ, στα μαθήματα «Ανάπτυξη νέων προϊόντων, Τεχνολογία Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης και Φυσικές Ιδιότητες Τροφίμων», όπου συνεχίστηκε ως το 2017. Από το 2014 συμμετέχει στη διεξαγωγή και οργάνωση εργαστηριακών ασκήσεων στο Εργαστήριο Μηχανικής, Επεξεργασίας και Συντήρησης Τροφίμων του ΓΠΑ, του μεταπτυχιακού μαθήματος «Ανάπτυξη νέων προϊόντων» της κατεύθυνσης «Επεξεργασία και Συντήρηση Τροφίμων». Το 2017 ήταν Επιστημονικός/Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και συμμετείχε στα εργαστήρια «Επεξεργασίας Τροφίμων Ι και ΙΙ», και «Ποιοτικού Ελέγχου & Τεχνολογίας Σιτηρών». Το 2019 ήταν Ακαδημαϊκή Υπότροφος στο ΠΑΔΑ και συμμετείχε στα εργαστήρια «Επιστήμη & Τεχνολογία φυτικών προϊόντων/Επιστήμη και Τεχνολογία φρούτων και λαχανικών» του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Από το 2010 έως σήμερα έχει εργαστεί σε 6 ερευνητικά έργα. Η επιστημονική της ακεραιότητα πιστοποιείται από τις δημοσιεύσεις της σε διεθνή περιοδικά (14), τη συμμετοχή της σε συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία (3) και τη συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια (21 εργασίες). Επίσης είναι αξιολογήτρια σε 3 διεθνή περιοδικά. Έχει 454 αναφορές στο δημοσιευμένο έργο της και h-index 10, Scopus.