Εξωτερικός Συνεργάτης
pchristodoulou@uniwa.gr
Ο Δρ. Παράσχος Χριστοδούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας (2013) του ΕΚΠΑ και διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (2016) με θεματολογία τις μεταβολομικές αναλύσεις οίνου για χαρακτηρισμό της προέλευσης τους και τη μελέτη της αντιοξειδωτικής τους δράσης σε συστήματα κυττάρων (in vitro). Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του το 2023 (ΤΒΒ, Παν. Θεσσαλίας) με αντικείμενο τη δημιουργία καινοτόμων τροφίμων με ευεργετικές επιδράσεις στο ανθρώπινο εντερικό μικροβίωμα. Σήμερα δραστηριοποιείται ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με ερευνητικό αντικείμενο που άπτεται της Επιστήμης Τροφίμων με χρήση τεχνολογιών αιχμής και ανάλυσης δεδομένων.
Το ερευνητικό του έργο εστιάζει στο χαρακτηρισμό του μεταβολικού προφίλ μητρών τροφίμων αλλά και βιολογικών υγρών και συγκεκριμένα:
α) Στη χρήση φασματοσκοπίας Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού καθώς και φασματομετρίας μαζών και β) στην εφαρμογή πολυμεταβλητής ανάλυσης δεδομένων για στατιστική επεξεργασία δεδομένων.
Έχει εμπλακεί σε 9 ερευνητικά έργα, ενώ το ερευνητικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε 14 συνέδρια και διαθέτει 9 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές.
Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε και δραστηριοποιείται στο επιχειρείν, α) ως σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας/καινοτομίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (2016-2018), β) ως συνιδρυτής της εταιρείας Chefistry P.C (2018-2020), με αντικείμενο την επιμόρφωση ενηλίκων με έμφαση τη μοντέρνα γαστρονομία, καθώς και τη παραγωγή προϊόντων τροφίμων υψηλής γαστρονομικής και εμπορικής αξίας και γ) ως σύμβουλος του ευρύτερου χώρου της εστίασης (2019-) λόγω της κατάρτισης του ως Επιθεωρητή Συστημάτων Ποιότητας κατά ISO 22000:2018.