07 Ιούλ Παρουσιάσεις εργασιών στα πλαίσια του μαθήματος “Καινοτομία και Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων”
Κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος «Καινοτομία και Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων», οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων» παρουσίασαν τις εξαμηνιαίες εργασίες τους, οι οποίες εκπονήθηκαν με στόχο την ανάπτυξη και την παρασκευή ενός καινοτόμου προϊόντος τροφίμου.
Μέσα από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη το σύνολο των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Συγκεκριμένα, ανέλαβαν να σχεδιάσουν και να οργανώσουν όλα τα απαιτούμενα στάδια που σχετίζονται με την παρασκευή, την παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο και τον έλεγχο της ασφάλειας, τη συσκευασία, την αποθήκευση, την έρευνα αγοράς και προώθηση του προϊόντος τροφίμου που ανέπτυξαν.
Με την καθοδήγηση και την επιστημονική υποστήριξη των διδασκόντων, οι φοιτητές απέκτησαν μια ολοκληρωμένη και βιωματική αντίληψη της διαδικασίας ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων.